Verksamhetsberättelse för 2006

Diskussion och handlingar inför och efter årsmötet 2007

Verksamhetsberättelse för 2006

Inläggav Lisa » tor 14 jun, 2007 00:45

Verksamhetsberättelse för Svenska Scrabbleförbundet 2006

Scrabbleförbundet hade under 2005 sammanlagt 129 medlemmar som spelade ratinggrundande matcher i svenskt Scrabble. Det är den högsta noteringen hittills.

Under året spelades 22 ratinggrundande turneringar i svenskt Scrabbble, fem fler än året före. Särskilt glädjande var att Umeå arrangerade sin första turnering och att svenskt Scrabble nu spridits utanför de svenska gränserna genom den första turneringen på finländsk mark - Sisu cup i Helsingfors. Den tävlingen blev också den hundrade turneringen i svenskt Scrabble. Även Södertälje debuterade - i egenskap av arrangör för debutantturneringen ABC cup - som tävlingsort.

Årets SM spelades i Stockholm, samlade 49 deltagare och vanns av Gunnar Andersson. Vid sidan av SM samlade Gillet cup V i Stockholm samt Örebro Open flest spelare - 32 respektive 31. I Göteborg blev det nytt deltagarrekord - SM i Göteborg oräknat - med 25 spelare på UPpLOPp cup.

En tävling i engelskt Scrabble, Beverly Hills cup, spelades. Liksom tidigare har verksamheten i engelskt Scrabble drivits av Greger Nässén.

Förbundet har arrangrat träningar på ett flertal orter. I Stockholm gick träningsverksamheten en tid på sparlåga, men fick rejäl ny skjuts efter en flytt till Soft Kök&Bar i centrala Stockholm och tack vare starkt engagemang från David Brandell. I Malmö/Lund arrangerades träningar under större delen av året men i och med Johanna Oscarsons och Gustaf Bergströms flytt till Göteborg lades verksamheten tills vidare på is. Glädjande nog har i stället Södertälje tillkommit som träningsort. Det har även tränats mycket flitigt i Göteborg, Uppsala, Umeå och Örebro och, mindre frekvent, i Västernorrland och Finland.

I Malmö och Göteborg har förbundet satsat särskilt på att visa upp sin verksamhet utåt - i Malmö under Malmöfestivalen och i Göteborg på Kulturnatta.

En viktig händelse under året var en övergång till ett förändrat ratingsystem, efter en modell framtagen av en ratingkommitté bestående av Johan Rönnblom, Gustaf Bergström och Martin Bender. En nyhet är att inaktiva spelare stryks ur ratinglistan efter två år (men får "åberopa" gamla meriter igen om de återupptar spelandet).

Årsmötet tog ett beslut att förbereda en övergång från Saol 12 till Saol 13 som grund för vilka ord som är godkända i spel och beslöt också att förändra principen för vilka ord som är godkända på några punkter. Övergång till en ny ordlista skedde dock inte under 2006.

Under året har förbundet gjort ett inköp av nya släta brickor, eftersom de vi tidigare har fått av Mattel började bli slitna. Av inköpet på drygt 100 påsar gick ungefär 70 till förbundet och enskilda medlemmar köpte ett drygt 30-tal.

Styrelsen bestod fram till årsmötet i maj av Lisa Blohm (ordförande), Stefan Furth (kassör), Daniel Domert (sekreterare), Johan Rönnblom och Stefan Diös. Vid årsmötet slutade de två sistnämnda och tre nya ledamöter valdes in - Erika Jonés, Johan Berner samt Patrik Grönvall.

Henrik Jonés och Greger Nässén har varit revisorer.

Förbundets tävlingskommitté har bestått av Henrik Jonés,
Patrik Grönvall och Måns Eriksson och ordlistekommittén av Gunnar Andersson, Greger Nässén och Daniel Domert.

Gustaf Bergström har fortsatt att ansvara för och utveckla förbundets
webbplats och tillsammans med Martin Bender och Daniel Domert också fungerat som ratingansvariga.

(Skrivfel uppmärksammat av årsmötet korrigerat 19/6, se fetstil)/Lisa
Lisa
 
Inlägg: 1268
Blev medlem: ons 11 aug, 2004 22:13
Ort: Stockholm

Återgå till Årsmöte 2007

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron