Scrabbleforumet

Diskussionsforum om Scrabble
Aktuellt datum och tid: ons 20 jun, 2018 02:03

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 136 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 15:45 
Offline

Blev medlem: lör 16 aug, 2008 10:52
Inlägg: 249
Bugg: 'ge upp' funkar inte, iaf inte om spelet väntar på motståndarens tur.

Bugg: Trots att ett spel precis avslutats, får jag 'för många spel' när jag ska skapa ett nytt.

Cache rensades innan.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 15:47 
Offline
Valberedningen

Blev medlem: tor 20 aug, 2009 00:48
Inlägg: 192
testade slumpad motståndare 3 gånger på rad, fick samma motståndare varje gång. bugg eller osannolikt?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 15:51 
Offline
Ordlistekommittén

Blev medlem: ons 07 mar, 2007 21:14
Inlägg: 517
gubbi skrev:
ANDERStG skrev:
Rapport: Jag hade alla brickor till KENYAN men sedan trollade jag bort Y under en annan bricka.

Spelar du på dator? Vilken webbläsare? Har fått en annan rapport om samma sak just för dator - på mobiler verkar det aldrig kunna uppstå (ta i trä). Ska ta en närmare titt på koden för drag- and drop på dator!

Firefox 16. (Har uppdaterat till 17 nu.)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 16:00 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
DPlz skrev:
Bugg: 'ge upp' funkar inte, iaf inte om spelet väntar på motståndarens tur.

Bugg: Trots att ett spel precis avslutats, får jag 'för många spel' när jag ska skapa ett nytt.

Cache rensades innan.


För många spel kan bero på att det i bakgrunden precis startats en match mot någon som liksom dig valt slumpad
motståndare! Ska dock kolla närmare på det!

Edit: Du har just nu 12 aktiva spel - tre av dem smög sig in via förfrågningar om slumpad motståndare - spärren verkar inte fungera som den ska där. Ska kolla upp det!

Edit2: Hittade problemet - när slumpade startas kollade den inte antalet aktiva matcher för båda spelarna!

Ge upp är inte aktiverad överhuvudtaget för tillfället - det är på gång!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 16:02 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
henker skrev:
testade slumpad motståndare 3 gånger på rad, fick samma motståndare varje gång. bugg eller osannolikt?


Det är som det ska - jag gissar att du fick möta AnakroPolis? :) Han är den ende som har lagt in requests om slumpad match (vilket gjordes innan någon annan efterfrågade slumpad), så det är helt i sin ordning!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 19:19 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Uppdatering
=========
Har uppdaterat nu och testkör enkel statistik (matcher/vunna/etc...).

Alla matcher som spelas klart från och med nu kommer (för att testa) att föras in i denna statistik. Statistiken kommer såklart att
nollställas när nästa version kommer.

För att se denna statistik:

*Klicka på statistikikonen överst till höger i spellistefönstret => Visar din egen statistik
*Klicka på något av spelarnamnet i "rondöversiktsfönstret" (med "plupparna") => Visar denne spelares statistik


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 22:10 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Uppdatering
=========
Nu är chatten aktiverad i en primitiv version, det går att skicka och ta emot meddelanden. Just nu måste chatfönstret uppdateras/öppnas på nytt för att hämta nya meddelanden.

Jag kommer dock att lägga till en indikering på matcherna som visar att det finns nya chatmeddelanden!

Edit: Nu fungerar indikeringen som visar att det finns nya chatmeddelanden! En röd fyrkant framför tidsangivelsen i matchlistan anger att det finns (och hur många) olästa chatmeddelanden.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: fre 23 nov, 2012 23:58 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Övergången till versionen med chat kan påverka en del pågående matcher, men kräver viss otur för att det ska kunna hända... :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: lör 24 nov, 2012 12:48 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Uppdatering
=========
Nu går det att ladda upp en profilbild (vilket en del redan upptäckt märker jag :) ). Klicka på inställningsikonen och sen är det bara att välja bild och ladda upp.

OBS! Detta går inte att göra från en iphone!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: lör 24 nov, 2012 16:49 
Offline
Ordlistekommittén

Blev medlem: tis 05 okt, 2004 21:01
Inlägg: 960
Ort: Solna
Buggrapport: På PC (Chrome/Windows7) så syns det inte några texter på knapparna när man spelar. Det fungerar dock att spela.

Förslag: Det vore bra om man kunde se hur den uppladdade profilbilden ser ut.

_________________
Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: lör 24 nov, 2012 16:55 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Radagast skrev:
Buggrapport: På PC (Chrome/Windows7) så syns det inte några texter på knapparna när man spelar. Det fungerar dock att spela.

Förslag: Det vore bra om man kunde se hur den uppladdade profilbilden ser ut.


Ska kolla upp knapptexterna!

Edit: Ska vara fixat för Chrome nu!

Instämmer! Jag jobbar just nu med att man ska se hur bilden man laddat upp ser ut under inställningar! Du har i alla fall en profilbild märker jag :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: lör 24 nov, 2012 17:40 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Nu går det att se sin egen avatarbild under inställningar!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: lör 24 nov, 2012 22:20 
Offline
Sekreterare

Blev medlem: tis 29 nov, 2005 13:53
Inlägg: 720
Ort: Solna
Var konstiga tecken när jag spelade mot Elof. Har xperia Ray.

_________________
It ain't over until the fat lady sings


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 00:21 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
mjukkrafta skrev:
Var konstiga tecken när jag spelade mot Elof. Har xperia Ray.


I androids egen browser kan det på vissa mobiler bli strul med ÅÄÖ. Ladda ner safari/firefox och kör i någon av dessa!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 18:12 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Jag kommer inte att uppdatera spelet på ett litet tag nu - jag håller på att konvertera det till en ren app. Först ut är Android och jag är väl halvvägs in i den processen!

Edit: Jag kommer såklart att göra småändringar/bugfixar och uppdateringar, men ingen större förändring på ett tag!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 20:50 
Offline
Ordlistekommittén

Blev medlem: tis 05 okt, 2004 21:01
Inlägg: 960
Ort: Solna
Bugrapport: Jag spelar en match som står kvar som "Din tur att spela i rond 2" trots att jag spelat ronden - nu två gånger. Min motståndare rapporterar samma problem i den andra matchen som vi spelar mot varandra.

_________________
Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 20:58 
Offline

Blev medlem: lör 16 aug, 2008 10:52
Inlägg: 249
Bugg: just nu får jag parenteser och tumtecken på brickorna. De verkar vara värda 1p dock :)
Cachen rensad.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 21:14 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Dessa problem ska vara fixade nu: jag råkade klanta mig lite medan jag byggde Androidappen, så jag sparade över en del väsentliga filer :O


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 21:28 
Offline
Styrelseledamot

Blev medlem: mån 03 nov, 2008 23:25
Inlägg: 469
Ort: Göteborg/Lund
Jag har just spelat om flera gånger. Spelade en omgång 4-5 ggr och hade alla rätt, men sista gången fick ja börja med ett fel. Spelade en match i taget innan och då var det inga problem. Jag tror problemet är att man bara kan spela den översta matchen, sen jag tillämpat detta rapporterades resultaten i samtliga matcher utan problem.

_________________
C'est le Scrabble.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: sön 25 nov, 2012 21:42 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
jonissen skrev:
Jag har just spelat om flera gånger. Spelade en omgång 4-5 ggr och hade alla rätt, men sista gången fick ja börja med ett fel. Spelade en match i taget innan och då var det inga problem. Jag tror problemet är att man bara kan spela den översta matchen, sen jag tillämpat detta rapporterades resultaten i samtliga matcher utan problem.


Problemet berodde på att det uppstod en del märkligheter (ronder avslutades inte, märkliga ord visades etc...) när jag råkade kopiera över några av spelets filer på servern. Fixade till detta runt 20.25 så nu ska allt rulla på som vanligt igen!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: tis 27 nov, 2012 22:10 
Offline

Blev medlem: mån 01 nov, 2004 21:37
Inlägg: 130
Ort: Lidingö
Jag spelar på iPhone 4, och har flera gånger råkat nudda knappen "Visa", när jag i själva verket sitter och tänker och flyttar brickor. Kanske kan man flytta den knappen en bit bort?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: tis 27 nov, 2012 22:42 
Offline

Blev medlem: lör 16 aug, 2008 10:52
Inlägg: 249
Förslag i repris: Dimma/ta bort "Nytt" när den inte går att använda.

Förslag 2: större lägg/nytt-knappar

Håller med alterego ang knapparnas avstånd till brickorna.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: ons 28 nov, 2012 12:57 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
*"Nytt" kommer att vara osynlig när den inte går att använda i nästa version (och ha bytt namn till "Nästa")

*Ska även flytta knapparna lite längre bort och troligen även göra "Lägg" större!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: ons 28 nov, 2012 13:00 
Offline

Blev medlem: tis 28 sep, 2004 08:35
Inlägg: 1821
Ort: Uppsala
Jag lägger mest krut på de rena apparna just nu, men kommer uppdatera webbappen inom kort med en del små ändringar och fixar. Kommer då även att lägga till:

*Veckans hundring" - hundra slumpade sjuor som man spelar (en gång) tills man inte klarar längre. Till detta kommer en topplista att kopplas!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Anagramaniacs
InläggPostat: ons 28 nov, 2012 18:44 
Offline
Ordlistekommittén

Blev medlem: tis 05 okt, 2004 21:01
Inlägg: 960
Ort: Solna
Jag tycker att det är rätt stabilt nu. Vilken slumptalsgenerator använder du, och med vilket frö? Jag har fått några ord fler gånger än jag hade väntat mig även med födelsedagsparadoxen i åtanke. (Eller också har jag helt enkelt kört rätt många omgångar och borde inte bli överraskad.)

_________________
Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 136 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5, 6  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010