Wordfeud vs Scrabble

Om allt som rör Scrabble, men inte passar under någon ovanstående rubrik.

Wordfeud vs Scrabble

Inläggav AnnaAndersson » ons 25 sep, 2013 22:27

Jag har funderat lite på framtidens Scrabble och undrar hur vi kan locka till oss wordfeudspelare så att de förstår att de kan använda vår hemsida för sina egna syften. När man läser lite bloggare som är frälsta i wordfeud och vill lira med telefoner så märker jag att de står och uppfinner hjulet igen. Scrabbleförbundet har redan fin statistik ett fungerande regelsystem och duktiga eldsjälar. En liten omodern hemsida kanske men det krävs frivilliga som fixar detta och och allt hinns inte med. Men allt finns här på hemsidan och det borde framhävas på något vis. (Utom wordfeudspelplan).

Så är Scrabble i sin strictaste form på väg att dö ut? Bör vi fundera på att ändra vårt namn till Wordfeud- och Scrabbleförbundet?
It ain't over until the fat lady sings
AnnaAndersson
Sekreterare
 
Inlägg: 730
Blev medlem: tis 29 nov, 2005 13:53
Ort: Solna

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Merko » ons 25 sep, 2013 23:52

Jag kan inte se några tecken på att vi håller på att dö ut. Men självklart bör wordfeud-entusiaster välkomnas, vi håller ju till 95% på med samma sak. Kanske kunde vi få hjälp av några eldsjälar därifrån till att fräscha upp vår funktionsrika men något ålderstigna hemsida. Jag har fått mig en titt på det hela och det jag själv inte är bekväm med att göra är just uppgradering av själva systemet samt forum. Det är lite pill med att fixa alla script som ger oss alla fina funktioner, men det är jag mer klar över vad som behövs och det är inget astronomiskt jobb.

Tror även att de kunde ha nytta av Manfred, vet inte hur de gör för att arra turneringar i nuläget. Väldigt oinsatt i organiserad wordfeud-spelande måste jag erkänna.
Merko
Regelkommittén
 
Inlägg: 1052
Blev medlem: mån 17 jan, 2005 16:37

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Henrik.J » lör 28 sep, 2013 17:17

Nej, vi dör nog inte ut. Men det har gått trögare med nyrekryteringen de senaste åren och vi får väl lov att erkänna för oss själva att vi inte lyckats rida på Wordfeudvågen. Det kommer nog att leda till färre tävlingar och färre deltagare på sikt, om vi inte kan hitta något sätt att vända trenden. Helt naturligt så tröttnar ju en del folk efter hand och spelar färre eller inga tävlingar alls.

Jag tror det finns en del att göra. En del av det är enklare, en del svårare.

1. Se till att det blir möjligt att spela Scrabble i mobilen på svenska i en bra app.

- Här tror jag som Johan R sa vid mötet i onsdags att det naturliga är att vi jobbar för att få in svenskt Scrabble i Mattels officiella scrabbleapp. Det borde inte vara något stort problem, tycker man. Ifall styrelsen till äventyrs inte är medvetna om det, så kan jag påminna om att vi skrev ett slags "rekommendationsbrev" till Akademien för att Betapet skulle få använda SAOL13-listan och det kan vi förstås göra igen. Wordfeud fick tillgång till ordlistan, så lite kontakter med företrädare för appen och Akademin från styrelsens sida är kanske allt som behövs för att vi inom några månader kan börja promota appen från hemsidan och försöka locka över motspelare på WF till att prova den istället!

2. Slå våra påsar ihop med "wordfeudingarna"

- Känns att vi bör agera ganska snabbt här innan deras nybildade förbund hinner sätta sig för mycket. Jag ser inget bra skäl att köra olika race, utan låt oss istället ha ett svenskt ordspelsförbund där båda spelformerna kan promotas och fler spelare förhoppningsvis bli intresserade av att pröva även Scrabble. Precis som Johan skriver så har de ju en hel del att tjäna på att få tillgång till våra funktioner och vi kanske kan få hjälp med en väl behövd uppdatering av hemsidan och underliggande programvara. Om ingen annan gör det, så lär jag lägga en motion till nästa årsmöte. Men jag tycker att styrelsen bör ta kontakt med det nybildade WF-förbundet redan nu!

3. Få igång en ordentlig "nätsajt" för Scrabble på svenska igen

- En knepigare punkt än de båda förra, men inte nödvändigtvis omöjlig. Jag tror att en sajt där man kan spela i olika tempon och tävla om rating även i dessa smartphonetider är något som kommer att locka nya spelare att pröva på tävlingsscrabble kanske mer effektivt än en app med korrespondensspel kan göra. Det är trots allt ett större steg att ta när man inte har obegränsat med tid och obegränsat med försök. Det är också för oss som redan spelar ett bra sätt att hålla uppe intresset och skärpan. Det vi har idag i form av spelrummet som krånglar för många och kräver medlemsskap är inte tillräckligt bra och vi löper dessutom hela tiden risken att även denna lilla sista rest går åt skogen. Då står vi helt utan möjlighet att nätspela svenskt Scrabble...

Hur går man då till väga? Tja, först måste vi på något vis försöka få kontakt med rättighetshavaren i Europa tror jag och försöka få dem att förstå värdet för dem av att det finns möjlighet till spel på nätet. Sen får vi titta vidare på olika möjligheter. Går det att få kopiera/överta någon befintlig programvara och sätta upp en egen server, kopplad till förbundssidan? Skulle det vara möjligt att "gå i god" för Betapet på något vis så att de kan lägga tillbaka standardbrädena igen? Hur är den engelsk-rumänska sajten? (http://www.isc.ro/) Skulle det gå att få dem att sätta upp spel på svenska? Är det ens ett realistiskt alternativ?

4. "Digitaliserade" tävlingar

- Beroende av att punkt 1 och/eller 3 får någon form av lösning. Jag har i åratal funderat över det tävlingskoncept som nu ska prövas på SM i Wordfeud och jag tror att det kan vara ett sätt att locka personer som tycker att steget till att räkna poäng och annat själv är för stort. Inte minst med mobilapp och klockor tror jag det här kan vara ett intressant alternativ (men man skulle behöva en utmaningsfunktion i appen om man vill få det någorlunda likt "riktiga" tävlingar. Jag säger inte att det ska ersätta spel på bräde, men jag tror vi behöver tänka lite nytt här för att underlätta för nya spelare att komma in.
"Playing Bop is like playing Scrabble with all the vowels missing" (Duke Ellington)
Användarvisningsbild
Henrik.J
 
Inlägg: 2155
Blev medlem: mån 25 okt, 2004 13:24
Ort: Vällingby, Stockholm

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Henrik.J » tis 05 nov, 2013 15:54

Inte så mycket aktivitet i den här tråden. Nåväl, jag är lite febrig idag men inte så matt att jag orkar ligga i sängen och göra ingenting. Därför har jag nu äntligen tagit mig i kragen och skrivit till företaget som utvecklat och driftar Mattels Scrabbleapp. Jag tog mig friheten att skriva "on behalf of Svenska Scrabbleförbundet" och försökte på min bästa skolengelska förklara hur mycket vi skulle vilja spela Scrabble på svenska i deras app och hur många det finns i Sverige som skulle göra det om möjligheten bara fanns. Jag har också skrivit att vi kan försöka hjälpa dem med kontakter med SAOL/Norstedts om det skulle behövas. Och att det finns två ordlistor. Nu är det bara att vänta och se om jag får nån respons till att börja med...
"Playing Bop is like playing Scrabble with all the vowels missing" (Duke Ellington)
Användarvisningsbild
Henrik.J
 
Inlägg: 2155
Blev medlem: mån 25 okt, 2004 13:24
Ort: Vällingby, Stockholm

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav jonissen » tis 05 nov, 2013 16:09

Henrik.J skrev:Inte så mycket aktivitet i den här tråden. Nåväl, jag är lite febrig idag men inte så matt att jag orkar ligga i sängen och göra ingenting. Därför har jag nu äntligen tagit mig i kragen och skrivit till företaget som utvecklat och driftar Mattels Scrabbleapp. Jag tog mig friheten att skriva "on behalf of Svenska Scrabbleförbundet" och försökte på min bästa skolengelska förklara hur mycket vi skulle vilja spela Scrabble på svenska i deras app och hur många det finns i Sverige som skulle göra det om möjligheten bara fanns. Jag har också skrivit att vi kan försöka hjälpa dem med kontakter med SAOL/Norstedts om det skulle behövas. Och att det finns två ordlistor. Nu är det bara att vänta och se om jag får nån respons till att börja med...


Jättebra initiativ! Du borde vara småsjuk oftare :).
C'est le Scrabble.
jonissen
Styrelseledamot
 
Inlägg: 474
Blev medlem: mån 03 nov, 2008 23:25
Ort: Göteborg/Lund

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav henker » tis 05 nov, 2013 16:51

Har helt missat denna tråden men skriver under på allt min namne sagt!
henker
Valberedningen
 
Inlägg: 193
Blev medlem: tor 20 aug, 2009 00:48

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Yann » tis 05 nov, 2013 18:08

Nice initiativ! Märkligt nog tänkte jag så sent som igår kväll på att skriva ihop något liknande men kom aldrig till skott. Det skulle nog inte skada om fler skrev liknande mejl till Mattel/apputvecklaren.
Yann
 
Inlägg: 308
Blev medlem: fre 19 okt, 2007 15:11
Ort: Lund

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav ANDERStG » tis 05 nov, 2013 19:00

Bra! Precis idag påpekade min kollega att den appen inte har svenska. Arbetsinsatsen för företaget skulle vara minimal. Akademien har varit liberal med användningen och jag kan inte tänka mig att Mattel skulle vara emot.
ANDERStG
Ordlistekommittén
 
Inlägg: 523
Blev medlem: ons 07 mar, 2007 21:14

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Anders » tis 05 nov, 2013 20:38

Bra tänkt Henrik,

Kör lite verkstad också!
Veni vidi vici
Anders
 
Inlägg: 217
Blev medlem: fre 04 mar, 2005 02:15

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Henrik.J » ons 06 nov, 2013 17:19

Jaha, det var inte helt lätt att komma i kontakt med det där företaget. Mailen gick till vad som verkade vara en ren auto-reply-låda, dvs ingen lär läsa den. Var tvungen att registrera ett konto på deras hemsida för att kunna koppla upp mig till en supportchatt. Det var inte heller lätt visade det sig, för när man valde alternativet Scrabble och nåt mer så hamnade man bara i en "dead end" där det inte gick att få någon livehjälp. Till slut kom jag fram via nån funktion för allmänna kontofrågor. Där lovade de att någon skulle kontakta mig via mail, vilket ännu inte skett. Idag har jag loggat in igen och fått svar att det kan ta några dar. Jag passade då på att klistra in mitt mail i chatten och supportpersonen lovade att vidarebefordra det till gruppen som har hand om såna här frågor. Återkommer när jag får mer information.
"Playing Bop is like playing Scrabble with all the vowels missing" (Duke Ellington)
Användarvisningsbild
Henrik.J
 
Inlägg: 2155
Blev medlem: mån 25 okt, 2004 13:24
Ort: Vällingby, Stockholm

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav Henrik.J » fre 22 nov, 2013 17:03

Då har jag efter drygt två veckor äntligen fått ett svar från företaget:

My name is Steve and i am the Specialist looking after your case today. Firstly, i would like to thank you for showing an interest in an EA product enough that you feel comfortable making suggestions and providing ideas to improve the reach the game has.

Unfortunately, however, we cannot forward your suggestions properly from this side. The best place to put your ideas so that they reach game developers and decision makers is at the link below:

http://forum.ea.com/eaforum/forums/show/3917.page

Rest assured that these forums are monitored regularly and any idea that is viable and possible will be taken under consideration and actioned where possible. What i can do, however, is provide you with one of the best available starting words in the English version of the game.

"muzjiks" is a name given to Russian peasants and will give you a score of 128 if used as your first move!

Thank you again for your feedback Henrik. It truly is great to see that Scrabble is still as loved as ever and hopefully we are able to push the reach of the Android/iPhone game out enough to make it available to you.


Lite kul va? Jag vet sen tidigare att man inte ska vänta sig mycket av supporter på olika typer av gamingföretag (på pokersajter får man lätt känslan av att man pratar med en papegoja). Nåja, jag ska försöka lägga in min fråga i forumet och så får vi väl se om något händer.
"Playing Bop is like playing Scrabble with all the vowels missing" (Duke Ellington)
Användarvisningsbild
Henrik.J
 
Inlägg: 2155
Blev medlem: mån 25 okt, 2004 13:24
Ort: Vällingby, Stockholm

Re: Wordfeud vs Scrabble

Inläggav ANDERStG » fre 22 nov, 2013 18:26

Du tog väl tillfället i akt att gengälda Steve med JACUZzI för 132 poäng? Ordet kommer från varumärket Jacuzzi efter uppfinnaren Candido Jacuzzi.

"any idea that is viable" - Är du lönsam, lille vän? :)

Vi kan ha tur. Jag tror nog EA synar supportforumen, men det kan hänga på den inre organisationen om steget är för långt.
ANDERStG
Ordlistekommittén
 
Inlägg: 523
Blev medlem: ons 07 mar, 2007 21:14


Återgå till Övrigt om Scrabble

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster

cron