Förstasidan arrow Turneringar arrow Aktuella turneringar
 
Avdelningar
 Förstasidan
 Om Scrabbleförbundet
 Vad är Scrabble?
 Nyhetsarkiv
 Rating & resultat
 Scrabble-SM
 Turneringar
 Spelade turneringar
 Scrabble Masters
 Aktuella turneringar
 Spelsystem
 ABC för arrangörer
 Vandringspriser
 Anmälningsformulär
 Utlys ny turnering
 Direktsändning
 Spela via datorn
 Spela på din ort
 Svenska Scrabblelänkar
 English Scrabble
 Fotoalbum
 Kontakta oss
 Forum
 Logga in
 Webbadmin

Aktuella turneringar  

Jakob Cup 2017

Typ: Svensk, standardlistan
Ort: Jakobstad
Datum: 2017-07-23
Arrangörer: Gerd Forss
Mikael Forss
Spelsystem: Monrad
Ronder: 7
Max antal deltagare: 12

Det är nu 6 spelare anmälda.
Det går inte längre att anmäla sig.

Välkommen till sommarstaden Jakobstad!

Vi spelar nu för femte året i följd turneringen Jakob Cup. Adressen är Kanalesplanaden 16 B 38 i hjärtat av Jakobstad.

Info för långväga gäster: Om man tar tåget är det Bennäs järnvägsstation som gäller. Med färja kommer man från Umeå till Vasa både torsdag och fredag 11.45 och 21.00 (kontakta Anders för samåkning), och med flyg kommer man från Arlanda både till Vasa och Kokkola. Kommer man från Åbo kan man boka en billig bussresa upp till Jakobstad (Pietarsaari) på adressen www.onnibus.fi. Kontakta Gerd för mer info.

Turneringen ordnas i samband med Jakobs dagar – en årligen återkommande, veckolång festival i karnevalstecken, se http://www.jakobsdagar.fi. Marknadsstånd, öltält, musikframträdanden etc. finns tillgängligt alldeles in på knutarna, så det kan löna sig att komma ett tag före turneringen för att kunna uppleva festivalstämningen. T.ex. lördagen bjuder på det årligen återkommande ”gammaldagstorget”. Speldagen är festivalens sista dag.

Spelschema:
Rond 1. 9.30
Rond 2. 10.40
Rond 3. 11.50
Lunch
Rond 4. 13.40
Rond 5. 14.50
Rond 6. 16.00
Rond 7. 17.10
Prisutdelningen är klar ca 18.15

Alla deltagare spelar samtliga ronder (parvis) förutom vid udda antal deltagare, då en spelare per rond måste stå över. Detta kallas frirond och ger spelaren i fråga automatiskt segern.

Vi använder oss av Svenska Akademiens ordlista, trettonde upplagan (SAOL 13). Det är de fetstilta orden som gäller, vilka vanligen är i grundform.

Tävlingen är öppen för alla; vi välkomnar spelare både från Finland och Sverige. Nya spelare är särskilt välkomna att anmäla sig. Vi ordnar info och uppvärmningsträningar på samma adress den 20/7 fr.o.m. kl. 16, men även den 21/7 eller 22/7 för den som vill. Kontakta Gerd.

Det finns gott om plats, också för övernattande gäster! Minst fem personer får plats i vår lägenhet. Stadshotellet mittemot, Hotell Epoque och Hotell Jugend några kvarter bort är också alternativ, liksom en del vandrarhem samt campingplatser utanför stan. Se http://www.jakobstad.fi/turism/bo/hotell och http://www.jakobstad.fi/turism/bo/ovrig-inkvartering

Det finns frukost samt kaffe/te och tilltugg under hela speldagen för en deltagaravgift (anmälningsavgift) på 5 euro, men om du tävlar för allra första gången behöver du inte betala denna. Det här är Scrabbleförbundets sätt att hälsa dig välkommen, men du betalar varje år en medlemsavgift till förbundet på blygsamma 6 euro/ 60 SEK. Alla som inte ännu spelat i år får betala årsavgiften i samband med turneringen.

Välkomna från när och fjärran! Kontakta Gerd på tfn. +358-40-529 2876 om du vill veta mer!


Ovanstående är senast uppdaterat ( 2017-07-17 )

# Anmälda Rating Rankad  
1. Gerd Forss 107132
2. Mikael Forss 105837
3. Gunnel Wikström-Gunn 98094
4. Margareta Holmäng 100775
5. Anders Skjäl 109225
6. Otto Forss 947111

 


© Svenska Scrabbleförbundet